Zonnepanelen prijs

Prijs zonnepanelen: hoe wordt die bepaald?

Je betaalt veel voor je elektriciteit. Daar wil je iets aan doen. Zonnepanelen kunnen jouw energiefactuur sterk verlagen. Maar het aankopen en laten plaatsen van zonnepanelen  kost natuurlijk ook geld. Hoe wordt de prijs voor zonnepanelen exact berekend?

Prijs zonnepanelen berekenen

De prijs van een zonnepanelen installatie is afhankelijk van een aantal factoren. Enerzijds de prijs van de gebruikte materialen, merken, etc. Anderzijds de installatie kosten. Om een accurate prijs te bekomen, maak je best een afspraak met een specialist.  Deze specialist bekijkt alle mogelijkheden om succesvol zonnepanelen te installeren. Waar kijkt onze specialist naar:

 • Hoeveel ruimte heb je op je dak?
 • Gaat het om een plat dak, een dak met pannen, leien … ?
 • Hoeveel zonnepanelen kan je plaatsen?
 • Hoeveel aluminium en bekabeling is er nodig?
 • Wat is de kostprijs van de omvormers?
 • Hoeveel werkuren zijn er nodig voor de volledige plaatsing?
Zonnepanelen kostprijs

Waarom een specialist laten langskomen?

Een specialist heeft voldoende ervaring in praktijk als theorie om een accurate inschatting te maken van de totale kostprijs. Bij Solarroof geloven we zelfs zo sterk in onze specialisten, dat de offerteprijs gelijk aan de effectieve prijs is. Geen onverwachte uitgaven of onaangename verrassingen. Wanneer je een offerte aanvraagt, zal je dan ook gecontacteerd worden met de vraag of er een specialist mag langskomen.

De richtprijs van zonnepaneel-installatie:

De prijs van een zonnepaneel-installatie is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Afhankelijk van de variabele factors, wordt de prijs bepaald. Toch kan je aan de hand van een prijsindicatie toch een inschatting maken van welke aard jouw volgende investering zal zijn.

Aantal
personen
Jaarlijks energieverbruikVereist vermogen (kWh/85%)Aantal
panelen
Richtprijs (incl. btw, installatie, omvormer)Besparing/jaar (energieprijs €0,25/kWh)
1                 2.500 kWh3.000 Wp12€ 6.200€ 630
23.000 kWh3.500 Wp14€ 7.400€ 750
33.500 kWh4.100 Wp16€ 8.900€ 870
44.000 kWh4.700 Wp18€ 10.000€ 1.000
54.500 kWh5.300 Wp21€ 10.800€ 1.120
65.000 kWh5.900 Wp23€ 11.900€ 1.250

Zonnepanelen berekenen

De prijs van zonnepanelen is natuurlijk maar één deel van het verhaal. Jouw zonnepanelen zorgen ervoor dat je elektriciteitsrekening stevig naar beneden gaat. Wij berekenen jouw potentieel rendement en ook de terugverdientijd van je zonnepanelen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Kies je voor hoogkwalitatieve zonnepanelen bij Solarroof, dan kan je jouw investering in zonnepanelen snel laten renderen. De terugverdientijd voor zonnepanelen schommelt bij ons tussen 5,5 en 7 jaar. Hoe groter je pv installatie, des te korter de terugverdientijd van je zonnepanelen. Als je weet dat je op Sunpower zonnepanelen 25 jaar omniumproductgarantie hebt, kan je financieel dus een schitterende zaak doen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Op zoek naar een offerte op maat voor zonnepanelen? Bel of mail ons dan voor een afspraak. Wij komen bij jou langs en berekenen meteen jouw potentieel rendement.

Vraag een gratis offerte aan
Vul deze code in: captcha

Vraag een offerte aan en wij contacteren je zo snel mogelijk. Indien je accurate prijs offerte wilt, zal een specialist op bezoek komen om een prijs in te schatten. Al meer dan 12 jaar staat Solarroof voor:

 • EEN TOTAALAANPAK EN SERVICE OP JOUW MAAT
 • OFFERTEPRIJS = FACTUURPRIJS
 • EEN RIJKE ERVARING IN DE SECTOR
 • BETROUWBARE LEVERANCIERS
 • EEN PERSOONLIJKE AANPAK